2 Octombrie 2016

Crosul Inimilor

Crosul Inimilor
2 Octombrie 2016

Clubul Rotary Brașov au continuat campania în scopul modernizării Spitalului Clinic de Copii Brașov lansând campania Dăruim împreună. Scopul acesteia este de a strânge de fonduri pentru modernizarea Secției de Sterilizare a Spitalului Clinic de Copii.

Proiectul propus a debutat cu primul eveniment, Cross-ul Inimilor, eveniment desfășurat pe data de 2 octombrie 2016. Sub sloganul “Alergăm pentru sănătatea copiilor noștri”, evenimentul pune în atenția comunității necesitatea acestui proiect important.

Am încurajat participarea la acest eveniment și în cadrul copiilor, adăugând și secțiunea de copii (clasele I-IV). Bucuria acestora a fost și mai mare, mai ales prin premiile pregătite de către organizatori, constând în biciclete, trotinete, diplome pentru participanți și multe alte surprize.

Programul acestui eveniment a debutat cu inscrierea participanților la fiecare cateogrie de concurs începând cu ora 09:00, urmând ca de la ora 10:00 sa ia loc prima cursă, cea a copiilor, iar de la ora 12:00 am dat startul cursei pentru adulți.

„Clubul Rotary a susținut întotdeauna comunitatea locală și a intervenit mereu acolo a fost cea mai mare nevoie. Anul acesta lansăm un proiect în care credem că trebuie să se implice toată comunitatea. Este vorba despre copiii noștri, despre viitorul nostru. Trebuie să fim conștienți că doar dacă fiecare dintre noi va dona măcar 5 lei pentru acest proiect vom reuși să avem un spital modern.”, a declarat Oana Bodea, director al Kronospan România.

Campania Dăruim împreună se va întinde pe parcursul unui an de zile și va presupune organizarea de diferite evenimente caritabile. Însă pentru cei care își doresc să susțină în mod direct cauza, Clubul Rotary pune la dispoziție un cont bancar unde poate fi donată orice sumă de bani.

Campania Dăruim împreună continuă parteneriatul benefic dintre Clubul Rotary Brașov și Spitalul Clinic de Copii, după ce în 2004 și 2008 Spitalul a beneficiat de ajutorul Clubului Rotary la inaugurarea Secției de Primire Urgențe și la modernizarea în totalitate a Secției de Terapie Intensivă Acuți.

De la reînființarea sa, din anul 1995, Clubul Rotary Brașov s-a implicat în numeroase proiecte comunitare. Azilul de Bătrâni Brașov, Centrul de excelență “Excelsior” și copii dotați din școlile brașovene, echipa de baschet a persoanelor cu dizabilități și Centrul de Copii de la Teliu sunt numai o parte dintre beneficiarii ajutorului rezultat în urma proiectelor derulate de Clubul Rotary Brașov.