Testimoniale

dr. Oana Falup

medic primar pediatru

Un copil este un Univers. Un univers perfect alcatuit care aduce lumina si caldura celor din jurul lui.
Un Univers care trebuie sa creasca si sa se dezvolte frumos si armonios.
Insa uneori echilibrul acestuia este perturbat de boli care aduc tristete parintilor, fratilor si bunicilor.
Micului pacient boala aduce teama si lacrimile. Ne e teama de spital, de injectii , de oamenii necunoscuti de acolo.
Dar mai ales teama fata de TIMP. Cat timp voi sta langa oamenii acestia pe care nu ii cunosc acum cand intru in spital.
Raspunsul ar trebui sa fie unul simplu. Cat mai scurt.
Dar pentru asta trebuie sa fim o echipa unita si sa incercam sa intelegem ca sterilizarea face parte integranta din ceea ce inseamna vindecare. Caci ea sterilizarea trebuie respectata de noi toti, parinti, bunici, personal medical.
Si pentru ca sa o facem performanta avem nevoie de VOI toti de NOI impreuna sa dovedim ca putem sa modernizam aparatura din sterilizare sa o aducem la standardele cele mai inalte pentru copiii nostrii.
In pragul Magiei Craciunului imi doresc sa cred ca Noi toti oamenii suntem de fapt impreuna ca suntem alaturi de copiii nostrii ca putem sa daruim un strop din lumina si bunatatea Craciunului si celui de alaturi si cauzelor bune si drepte.
Caci Craciunul despre asta este despre Noi ajuntandu-ne pe Noi, despre Noi bucurandu-ne pe cei care sunt Viitorul.
Iar Viitorul trebuie sa il crestem sanatos si curat.
Ma gandesc mereu ca sta numai in puterea noastra sa schimbam si sa sfintim locuri si timpuri.
Craciun fericit tuturor celor care poarta si au acasa deja un Univers.

dr. Liviu Muntean

director Spital de Copii

Redarea sanatatii micutilor pacienti care ne solicita ajutorul atunci cand bolile ii aduc la noi este cel mai important tel si preocuparea permanenta a personalului medical din spitalul nostru. Pe perioada petrecuta in spital siguranta pacientilor trebuie sa fie o prioritate esentiala pentru ca problema de baza a noastra si temerea nr 1 a parintilor este ca nu cumva copilul sa intre in spital cu o boala si aici sa mai contracteze alte afectiuni, asa numitele infectii intraspitalicesti (“nosocomiale”).
Folosirea unor instrumente sterilizate in mod corect, cu aparatura performanta, previne aparitia acestor temute infectii nosocomiale, pe care evident ca nu si le doreste nici medicul care trateaza pacientii si nici parintii micutilor care au nevoie de ajutorul nostru.
Sterilizarea echipamentului medical are o importanta majora in activitatea unui spital deoarece anual in lume mii de pacienti mor din cauza echipamentelor medicale incorect sterilizate, care determina aparitia infectiilor asociate asistentei medicale.
O procedura corecta de sterilizare duce la impiedicarea dezvoltarii microorganismelor (bacterii, fungi, virusuri) pe suprafata instrumentarului si a celorlalte material folosite mai ales in interventiile chirurgicale, dar nu numai.
Spitalul Clinic de Copii Brasov utilizeaza in acest moment autoclave pt sterilizare de generatie foarte veche, uzate, care nu garanteaza in permanenta o sterilizare perfecta.
Metodele prin care se apreciaza eficienta procesului de sterilizare sunt imperfecte si partial subiective, existand permanent riscul de a aprecia ca instrumentarul este steril, iar in realitate sa nu fie asa.
Astfel, organizarea Serviciului de sterilizare este esentiala pentru activitatea medicala. Dotarea cu echipamente automatizate, de generatie noua aduce servicii importante atat prin asigurarea unui grad de siguranta ridicat pentru pacienti si pentru personal, dar duce si la eficientizarea consumului de resurse (energie electrica, apa, resursa umana, timp, etc).
Pe langa aparatura utilizata este necesara reabilitarea spatiului in care se desfasoara activitatea de sterilizare, care necesita conditii speciale de curatenie si dezinfectie precum si circuite functionale speciale pe care trebuie sa le urmeze instrumentarul inainte si dupa sterilizarea lui.
Dotarea cu astfel de aparatura si reabilitarea Compartimentului de sterilizare sunt foarte costisitoare iar pentru aceasta avem nevoie de ajutorul dvs.
STERILIZAREA ESTE ESENTIALA PT SIGURANTA ACTULUI MEDICAL. Daca microbii sunt mici, invizibili pentru ochiul nostru, nu inseamna ca problemele noastre sunt si ele invizibile, ele exista si trebuie, cu ajutorul dvs sa le depasim.

dr. Cojocaru Emanuela

medic primar pediatru

Spitalului Clinic de Copii Brasov, respectiv in SECTIA DE BOLI DIGESTIVE. Am intrat prima oara in Spitalul de Copii Brasov in anul 1999 ca medic stagiar. Imi aduc aminte cu nostalgie de primele clipe petrecute in spital, chiar pe Sectia de Nou-Nascuti, langa cei mai mici pacienti si inconjurata de un personal medical cu o daruire si un devotament exemplar pentru aceasta meserie. Drumul din 1999 pana in 2016, chiar daca nu a fost intotdeauna usor sau presarat numai cu succese, a cladit in mine atasamentul fata de acest spital !

Din 2015 am onoarea si marea responsabilitate de a fi presedinta FUNDATIEI SPITALUL DE COPII BRASOV. Aceasta sarbatoreste anul acesta 20 de ani , timp in care a fost mereu un organism viu , strans atasata spitalului. In tot acest interval de timp ne-am bucurat de ajutorul multor prieteni ai Fundatiei printre care si Clubul Rotary. Astfel s-a renovat Sectia de Terapie Intensiva, si s-a deschis cabinet de profilaxie dentara. Gratie sponsorilor Fundatiei, am reusit sa imbunatatim calitatea actului medical
Anul acesta a debutat un proiect ambitios si de amploare, acela de a moderniza SECTIA DE STERILIZARE a spitalului. Dupa cum stiti, dna OANA BODEA presedinta Clubului ROTARY Brasov se implica trup si suflet in acest proiect. Este esential pentru un spital de a avea o SECTIE DE STERILIZARE la standarde actuale pentru ca, astfel se elimina multe din complicatiile nedorite ale unor boli si bineinteles se reduc infectiile nozocomiale. Bineinteles, ca si medic pediatru practician, m-am confruntat cu aparitia unor infectii luate de micutii pacienti din spital , si va marturisesc
ca este o situatie foarte dificila atat pentru copil cat si pentru mama. De regula, se prelungeste spitalizarea, si sunt
necesare tratamente suplimentare. Cu speranta ca am reusit sa transmit macar un pic din importanta covarsitoare a acestui proiect, va multumesc din tot sufletul pentru tot sprijinul dumneavoastra.

dr. Ada Lazar

sef sectie sterilizare

Sterilizarea este un proces prin care sunt eradicate toate microorganismele vii, inclusiv sporii bacteriilor. Acest proces poate fi realizat prin utilizarea caldurii (caldura uscata sau prin vapori fierbinti de apa). Sterilizarea prin vapori de apa firbinti este cea mai eficienta cale de a elimina microorganismele de pe suprafata echipamentelor si instrumentelor folosite in interventiile medicale ( de cele mai multe ori interventii chirurgicale). Acest tip de sterilizare se realizeaza cu ajutorul unor aparate medicale numite autoclave.
Spitalul Clinic de Copii Brasov utilizeaza in acest moment autoclave de generatie foarte veche, uzate , care au mare nevoie sa fe inlocuite pentru a obtine in timp scurt echipamente si instrumentar medical steril. Pe langa aparatura utilizata este necesara reabilitarea spatiului in care se desfasoara activitatea de sterilizare, care necesita conditii speciale de curatenie si dezinfectie.
Siguranta si sanatatea micutilor pacienti sunt cele mai importante teluri ale tuturor celor care ofera ajutor copilasilor in spitalul nostru. Folosirea unor instrumente sterilizate in mod corect, cu aparatura performanta, previne aparitia temutelor infectii nosocomiale, pe care nu si le doreste nici medicul care trateaza pacientii si nici parintii micutilor care au neoie de ajutorul nostru.
Dotarea cu astfel de aparatura si reabilitarea Compartimentului de sterilizare sunt foarte costisitoare iar pentru aceasta avem nevoie de ajutorul Dumneavoastra.
Sterilizarea este esentiala . Daca microbii sunt invizibili pentru ochiul nostru nu inseamna ca problemele noastre trebuie sa fie si ele invizibile. AVEM NEVOIE DE AJUTORUL VOSTRU!